Hoe krijg je thuis een fijne werkplek?

Steeds meer mensen werken regelmatig thuis. Het gaat hier niet alleen om ZZP’ers die vanuit huis werken. Steeds vaker mogen werknemers in overleg met hun leidinggevende thuis werken. Door de technologie van tegenwoordig kan je thuis in alle systemen die je op je werk hebt. Maar hoe richt je die werkplek thuis nu zo in dat het ook een fijne plek is om te werken?

Een werkplek zonder afleiding

Hoe gezellig ’t ook kan zijn om in de huiskamer of aan de keukentafel te werken, het komt de productiviteit niet ten goede. Ga ergens zitten waar je je goed kan concentreren en je zo min mogelijk afleiding hebt. Kies bij voorkeur ook een plek die je alleen gebruikt om te werken of te studeren.

Rust in de inrichting

Het verschilt per persoon, maar de meeste mensen kunnen zich het beste concentreren in een rustige omgeving. Zorg voor een goede balans. Neem bijvoorbeeld behang in één kleur en hang een paar leuke dingen aan de muur. Of neem toch dat drukkere behang dat je zo leuk vindt, maar houdt de rest van de inrichting dan wat soberder.

Groen werkt prettig

Natuurlijk mag je een paar planten neer zetten, zeker als je rust hebt gecreëerd in jouw nieuwe werkomgeving thuis. Met wat groen breng je een stukje natuur naar binnen. Tevens dragen planten en bloemen bij aan de sfeer en aan een prettig en gezond werkklimaat.

Zitcomfort

Heel belangrijk is een goede stoel en een bureau of tafel op de juiste hoogte. Houd je ook thuis aan de Arboregels, ze zijn er voor jou. Ze zorgen er voor dat je geen klachten krijgt doordat je te lang in een verkeerde houding hebt gewerkt.

Voldoende werk- en bergruimte

Neem een tafel die genoeg werkruimte biedt. In een kast of ladekastje kan je spullen opbergen die je niet de hele tijd nodig hebt. Ook helpt een kast jou om je bureau leeg te ruimen als de werkdag erop zit.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
webshop-starten-tips
Tips voor het starten van een webshop