Industriële woonstijl in 5 stappen

Ga je binnenkort verhuizen, zit je op dit moment midden in een verbouwing of ben je aan het rondzoeken naar inspiratie over industrieel wonen? Dan ben je op de juiste plek. In dit artikel leggen we je namelijk uit hoe je met een aantal aanpassingen van elke woning een industrieel paradijsje kunt maken.

1. Sobere kleuren

In een industrieel interieur worden veelal sobere kleuren gebruikt. Denk hierbij aan grijs, zwart en bruine tinten. Lijkt misschien een beetje eentonig of kil, maar je kunt altijd nog een gewaagd uitstapje maken door een aantal felle accessoires toe te voegen. Zolang je dit maar met mate doet.

Wil je toch graag wat meer warmte toevoegen aan je interieur? Een natuurproduct zoals hout past perfect bij een industriële woonstijl en geeft ook een warme uitstraling. Precies wat je nodig hebt, als je iets meer balans wilt creëren.

2. Beton, metaal en staal

Grijs is een kleur die je veel zult tegenkomen in woonbladen of op Pinterest, als je zoekt naar inspiratie voor een industrieel interieur. Het heeft een rauwe look waarbij het materiaal beton eigenlijk niet hoort te ontbreken in een industrieel design. Een (zwarte) stalen deur met grote raampartijen zie je ook in veelvoud voorbij komen. Het geeft een ruimtelijk gevoel en ademt de sfeer van een grote open ruimte.

Vind je grijs toch iets te kil worden, ook in combinatie met accessoires, dan kun je ook nog een uitstapje maken naar de beton(look). Het liefst natuurlijk met échte bakstenen, ook al zijn er inmiddels wel specialistische bedrijven op de markt die beloven dat hun muurdecoratie niet van echt te onderscheiden is.

3. Het sleutelwoord? Stoer!

In case you missed: stoer is hét sleutelwoord voor een industriële inrichting. Of je nu kiest voor een bakstenen muur in de woonkamer, een stalen industriële deur met grote glasplaten of een grijze muur: het hoort er allemaal bij. Werk bij voorkeur met robuuste items en onafgewerkte materialen.

4. Kies de juiste woonaccessoires

Het maakt of breekt je interieur. Uiteindelijk zijn de accessoires het kersje op de taart dat jouw interieur karakter geeft. Zoals een dame niet zonder lipstick kan, is een interieur zonder accessoires ook niet compleet. Er zijn tal van leuke woonaccessoires verkrijgbaar met een industriële look. Durf te mixen met robuuste items, maar vergeet niet dat less = more is.

5. Vergeet de verlichting niet

Google maar naar “Tips voor industriële sfeer creëren in huis” en je komt ongetwijfeld genoeg adviezen tegen waar de industriële lamp besproken wordt. Niet zo gek, want het ademt industrieel, tijdloos én stoer. Het wordt ook wel fabriekslamp genoemd, want ze stammen eigenlijk nog uit de tijd dat fabriekshallen verlicht werden met deze lampen. Een fabriekshal is ruimtelijk en groot. Daarom mag je ook best uitpakken met een grote stoere lamp in jouw interieur. Zorg wel dat het bij je interieur past, want het moet geen buitenbeentje worden. Het moet juist dat stoere en gedurfde tintje toevoegen aan jouw interieur. Succes!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Gestrest door werk? Probeer deze mindfulness apps!