Wat zijn de kerst(boom)trends van 2019?

Het welbekende liedje van Mariah Carey wordt binnenkort weer grijsgedraaid op de radio en we weten allemaal wat dat betekent. Kerstmis komt eraan en de kerstboom mag weer uit de berging gehaald worden. Waar de ongeschreven regel nog aangeeft dat de kerstboom op 21 december mag opgetuigd worden, zijn regels er natuurlijk om verbroken te worden. Veel Nederlanders kiezen ervoor om na Sinterklaas de kerstboom neer te zetten, maar sommigen doen dit ook al eerder.

Kunst kerstboom of echte kerstboom?

Tsjah, dit is wel een onderwerpje van discussie en voor beide bomen zijn plus- en minpunten te bedenken. Het is zelfs mogelijk om een echte kerstboom te huren of adopteren, prima keuze voor de mensen die ook graag milieubewust willen zijn. Zeker in deze tijd van het jaar is dat geen onverstandige keuze.

Het is natuurlijk ook goed om een kunstboom weer her te gebruiken. Gaat je voorkeur toch uit naar een echte boom? Probeer dan niet teveel kilometers te rijden, maar zoek een verkooppunt dicht in de buurt. Dit bespaart ook weer direct brandstofkosten.

Wat zijn de trends?

Dat zijn er aardig wat, er is voor elk wat wils. Grote kans dus dat jij ook gewoon in een trendy Kerstproof interieur gaat plaatsnemen. De ‘Natural Christmas’ trend doet zijn naam al eer aan: het moet een landelijk gevoel geven door het gebruik van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan jute en hout. Optioneel kun je dit nog wat warmer aankleden met gouden details.

Dat is direct een mooi bruggetje naar de volgende trend: ‘Gold Christmas’. Deze trend was er in 2018 ook al, maar blijft in 2019 ook nog hartstikke hip. Je kunt er ook alle kanten mee op. Neem bijvoorbeeld goud als basis en combineer met traditioneel rood, groen of de ‘Natural Christmas’ trend zoals hierboven beschreven. En de echte dare devils kiezen ervoor om alles goud te doen. Inspiratie nodig? Check dan zeker Pinterest of laat je inspireren door één van onderstaande kerstdecoraties. 🎄 Goals!

De pastelkleuren doen ook hun intreden dit winterseizoen. Lieflijke roze, witte en lichtblauwe kleuren passeren de revue. Het lijkt wel iets weg te hebben van een gender reveal shower, maar dan all-christmas long! Zonder gekheid op een stokje, de trend ziet er cool uit maar of manlief hier heel blij mee gaat zijn?

Natuurlijk blijven de traditioneel rode en groene kleuren het áltijd goed doen, dus ook in 2019. De tartan (Schotse ruit) kan bijvoorbeeld weer heel tof gecombineerd worden met rood én groen. Het geeft een cozy govoel én is een gevalletje twee vliegen in één klap: win-win!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
bounty eiland
Wat zijn de mooiste bounty eilanden van de wereld?