Mini interieur make-over

Als je eigen inrichting je zo langzamerhand begint te vervelen of als het te rommelig of te saai is kan je met een paar kleine veranderingen al een groot verschil maken.

Kijken wat jou niet bevalt

Het is natuurlijk handig om te beginnen met het in kaart brengen van wat jou nu precies niet bevalt aan je inrichting.

Is het te rommelig? Kijk dan of je meer opbergruimte kunt plaatsen. Dit hoeft niet persé een hele kast te zijn maar denk bijvoorbeeld aan een rieten mand, een tijdschriftenrek, decoratieve dozen of enkele extra planken aan de muur.

Is het te vol? Het kan zijn dat je meubilair te dicht op elkaar staat. Kijk of je de ruimte praktischer kan indelen. Heb je voldoende loopruimte? Steeds over dingen heen moeten stappen is bepaald niet praktisch. Als je de looprichting en loopruimte als uitgangspunt neemt en zorgt dat daar geen obstakels in zijn dan heb je al een basis voor de herinrichting. Hier en daar iets verschuiven kan dan al een veel rustigere indruk geven.

Uitzoeken wat je leuk vindt

Er is heel veel inspiratie op te doen via interieur blogs, televisieprogramma’s en tijdschriften. Vooral het “binnen kijken” is een leuke manier om te ontdekken wat jou aanspreekt. Ben je een “cool” type dan houd je waarschijnlijk van een strak en licht interieur met een Scandinavische inrichting of industriële woonstijl. Ben je een “warm” type dan is je smaak waarschijnlijk wat kleurrijker.

Doe een mini make-over

Heb je je interieur opnieuw ingericht, maar ben je toch niet tevreden? Misschien heb je de stijl dan teveel toegepast. Als je alles grijs en wit hebt, is het leuk om toch wat kleur aan te brengen met enkele woonaccessoires in bijvoorbeeld geel. Heb je heel veel kleur in je interieur? Breng dan rust met bijvoorbeeld een wit/zwart vloerkleed of witte en zwarte accessoires.

Een kleine verandering maakt vaak een groot verschil!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Zo pak jij efficiënt je koffer in