Wat zijn de meest kindvriendelijke vloeren?

Ga je verhuizen? Heb je net een huis gekocht en is de vloer aan vervanging toe? Of wil je simpelweg jouw vloer vervangen voor een kindvriendelijke variant? Wat het antwoord op deze vraag ook is, je zult ongetwijfeld het web afstruinen naar een geschikte vloer die sterk en duurzaam is, maar ook naadloos aansluit in jouw interieur. In dit artikel delen we de meest kindvriendelijke vloeren van dit moment. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder om daar achter te komen!

PVC vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk

Een voor de hand liggende keuze is toch wel een PVC-vloer. Al is het alleen al om de reden dat deze type vloer ontzettend veel voordelen heeft die eigenlijk niet afwegen tegen de nadelen. Denk bijvoorbeeld aan de duurdere aanschafprijs per vierkante meter, om nog maar te zwijgen over de legprijs. Uiteraard kun je dit ook zelf doen, maar dan moet je wel weten wat je doet. Zo moet bijvoorbeeld de vloer geëgaliseerd worden voordat de PVC-vloer gelegd kan worden. Enfin. Dat gezegd hebbende. Waarom is een PVC-vloer kidsproof? Doordat de vloer erg duurzaam is. De vloer kan namelijk tegen een stootje, is nagenoeg onderhoudsvrij en heeft een zeer natuurgetrouw uiterlijk dankzij de vele varianten waar je uit kunt kiezen.

Welke vloer kun je het beste leggen in een kinderslaapkamer?

Of een PVC-vloer ook de beste keuze is in de slaapkamer verdelen de meningen. Een alternatief kan namelijk ook gevonden worden in vloerbedekking. Heerlijk zacht voor de voetjes! En een val zal ook minder hard aankomen. Daarnaast kan de verwarming lager, omdat een ruimte dankzij de vloerbedekking minder snel koud aanvoelt. Ook hoef je niet meer bang te zijn dat iemand gestoord wordt in zijn nachtrust, want een vloerbedekking heeft dankzij het zachte materiaal een zeer geluiddempende werking.

More Stories
Hoe krijg je thuis een fijne werkplek?