Beter vindbaar worden in Google

Als je net een nieuw bedrijf bent gestart en een website hebt gebouwd, begint het echte werk. Je wilt gevonden worden in Google en meer bezoekers ontvangen op jouw website. Maar waar moet je op letten en met welke handige tips kun jij jouw concurrentie slimmer af zijn? In dit artikel delen we een aantal interessante tips om een vliegende (organische) start te kunnen maken.

Kijk kritisch naar je website

De website moet er gelikt uitzien, maar ook erg gebruiksvriendelijk zijn. Heb je een gebruikersvriendelijke menustructuur, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren naar een product of pagina met informatie waar zij naar op zoek zijn? Goed zo! Is dit niet het geval, dan moet je toch overwegen om dit aan te passen. Daarnaast moet ook de techniek van je website op orde zijn. Hoe snel laadt de website? Zijn er foutmeldingen en/of aanbevelingen in Google Search Console? Is er geen interne concurrentie waardoor Google geen weet meer heeft welke pagina in de zoekresultaten vertoond moet worden? Schakel bij twijfel altijd de hulp in van een gerenommeerd marketingbureau, zodat zij een plan van aanpak kunnen maken. Het kost wat geld, maar op lange termijn pluk je hiervan de vruchten.

Hoe zit het met de content?

Een ander belangrijk punt van aandacht is de content op je website. Als de belangrijke pagina’s waar jij op gevonden wilt worden geen SEO-vriendelijke teksten bevat, dan gaat het een lastig verhaal worden om goed te ranken in de zoekmachine. Zorg er daarom voor dat je goed geschreven teksten publiceert op deze pagina’s, en probeer daarbij ook te focussen op de long-tail keywords. Dit zijn de zoekwoorden met doorgaans een lager zoekvolume, waardoor het makkelijker wordt om sneller gevonden te worden op deze zoektermen. Immers, concurrenten zullen zich ongetwijfeld blind staren op de hoofdprijstermen. Ook daar wil jij natuurlijk op gevonden worden, maar dat zal een gevecht van de lange adem worden.

Adverteren op Google

Over quick-wins gesproken: Heb jij al campagnes draaien op Google Ads? In tegenstelling tot hoog ranken in Google, kun je met behulp van de juiste strategie wel snel scoren en bezoekers naar je website sturen met slimme Google Ads campagnes. Zoek eens op Youtube naar tips&tricks voor het starten van je eerste Google Ads campagne. Succes!

More Stories
Telefoon voor een prikkie? Smartphones onder de €300