Black Friday staat weer voor de deur

In onze agenda staat Black Friday al geruime tijd vetgedrukt, want we kunnen niet wachten op alle mooie deals en kortingen die eind november weer om de oren vliegen. Het perfecte moment om alvast cadeaus in te slaan voor Sinterklaas of Kerst, want je bent wel een dief van je eigen portemonnee om op een later moment de hoofdprijs te betalen.

Wat is Black Friday?

In case you missed: Black Friday is hét weekend waar je in heel Nederland (en daarbuiten) met gigantische kortingen kunt shoppen. Dit beperkt zich dus zeker niet alleen tot Nederland, want deze traditie is namelijk overgewaaid uit Amerika. In de VS gaan veel Amerikanen de dag ná Thanksgiving massaal op koopjesjacht om vooral elektronica tegen een prikkie te kunnen scoren. Dit kan soms resulteren in gevaarlijke, maar ook wel hilarische beelden van mensen die winkels binnenstormen of hun leven er vanaf hangt. Gelukkig beperken de kortingen zich niet alleen tot de winkelstraten, want online valt er ook heel veel leuks te shoppen. En dat kan dus gewoon vanaf je luie stoel zonder lange kassarijen. Ben je dat allemaal voor, ideaal toch?

Hoelang kan ik genieten van kortingen?

Dit kan per (web)winkel verschillen, maar in het algemeen zal de korting op vrijdag 27 november 2019 ingaan en het hele weekend duren. Maar, dan zijn we er nog niet *happy face*! Op maandag is namelijk ook nog Cyber Monday, voor diegenen die nog niet zijn uitgewinkeld. Heerlijk shoppen zo in aanloop naar de feestdagen (Sinterklaas en Kerst). Veel webwinkels bereiden zich dan ook voor en plannen hun online marketingcampagnes zo dat je er echt niet meer omheen kunt. Daarbij moeten ze ook de capaciteit kunnen opvangen, want dit betekent automatisch ook extra inkopen en mogelijk ook extra personeel om de drukte te kunnen behappen.

Waar kan ik een overzicht vinden van deelnemende winkels?

Er zijn verschillende websites die een lijst tonen met alle deals, maar dit hoeft niet de volledige lijst te zijn. Vaak worden deze lijsten opgesteld door de website-eigenaar die logischerwijs ook betaald wilt worden voor deze promotie. Het kan dus goed zijn dat jouw favoriete shop niet deelneemt aan deze vermelding, maar wél meedoet met Black Friday en dus met hoge kortingen strooit. Check daarom zeker jouw favoriete (web)winkels. Vaak communiceren ze dit op social media of op hun website.

Better safe than sorry

Het zal een lach op je gezicht toveren als jouw all-time favourite artikel in de sale is, maar juich niet te vroeg! Door de gigantische drukte zullen items ook sneller uitverkocht raken. Maak daarom desnoods een wishlist van jouw favoriete artikelen en check op Black Friday of dit item in de sale is.

Veel shopplezier!

More Stories
Industriële woonstijl in 5 stappen