Zo pak jij efficiënt je koffer in

Elke keer als je op vakantie gaat, zal je moeten beginnen met het inpakken van je koffer. De meeste mensen vinden dit niet leuk en vaak erg frustrerend. Je kleding past niet in je koffer of je kleding gaat kreukelen, het blijft lastig. Deze tips zullen je helpen bij het inpakken van je koffer.

Tip 1: Gebruik packing cubes

Packing cubes zijn erg handig, je kan bijvoorbeeld een packing cube gebruiken voor broeken, een voor shirts en een voor ondergoed. Op deze manier zal je koffer geordend en overzichtelijk blijven. Je kan er ook voor kiezen om alvast outfits te maken en voor iedere outfit een packing cube te gebruiken.

Tip 2: Rol je kleding op

In plaats van je kleding opvouwen, kan je het ook oprollen. Door je kleding op te rollen zullen er minder snel kreukels in komen en op deze manier bespaar je ook nog eens ruimte. Win-win!

Tip 3: Neem alleen mee wat je echt nodig hebt

De meeste mensen hebben de neiging om veel te veel kleding mee te nemen. Bedenk alvast hoeveel outfits je nodig hebt. Ga je 7 dagen op vakantie, dan heb je aan 7 outfits dus ook genoeg en een broek kan je ook wel 2 dagen aan. Als je minder kleding meeneemt, zal je kleding ook beter in je koffer passen.

Tip 4: De juiste volgorde

Als je efficiënt je koffer in wilt pakken is er een juiste volgorde. Begin met de zwaarste dingen, zoals je schoenen of boeken. Leg daarna je kleding in je koffer met je toilettas. Helemaal bovenop leg je alle spullen die je als eerste nodig hebt bovenop, denk hierbij aan je oplader.

Tip 5: Neem kleine verpakkingen mee

Als je alleen met handbagage gaat reizen dan moet je wel, maar ook met ruimbagage is dit handig. Er is voor alles wel een kleine verpakking, denk aan shampoo, douchegel of zonnebrand. Dit zorgt ervoor dat je tas minder zwaar is en je meer ruimte overhoudt voor kleding. Als er toch iets op is, kan je het altijd op je bestemming nog kopen.

More Stories
Dit moet je weten over de duurzaamheidslening