De leukste citytrips deze Kerst

De meeste steden zijn extra leuk om te bezoeken rond de feestdagen, er hangt een gezellig sfeer en de straatjes zijn leuk verlicht. Hieronder een lijstje van de leukste steden voor een citytrip met Kerst.

1. London

Als je aan kerst denkt, denk je aan London. Nergens kan je zo goed kerstshoppen als in London. De straten zijn prachtig versiert en je hoort overal kerstmuziek. Je komt gelijk in de kerststemming als je in London bent. We hebben ook een artikel geschreven met tips over het vieren van de feestdagen in Londen.

2. Rovaniemi (Finland)

De Kerstman woont in Rovaniemi, dus dit is de perfecte plek om de feestdagen door te brengen. Het huis van de Kerstman staat in Santa Claus Village, dit is een leuk en sprookachtig dorpje met sneeuw op de daken. Daarnaast valt er ook genoeg te beleven, zoals een sneeuwscootersafari naar de rendierboerderij van de Kerstman of in stijl met Husky honden.

3. Parijs

Parijs is erg romantisch, zeker rondom de feestdagen. In november en december hangt er een leuke kerstsfeer in Parijs. Alle winkels zijn mooi versiert, er worden kerstmenu’s geserveerd en je hoort overal kerstmuziek. Parijs is ook nog eens lekker dichtbij, met de trein ben je er zo!

4. Wenen

In de hoofdstad van Oostenrijk is elk jaar een kerstmarkt te vinden. Overal staan kraampjes met eten en drinken en andere spulletjes. De kerstsfeer is erg gezellig in Wenen en de hele stad is versierd met lichtjes. Natuurlijk kun je ook naar de grootste kerstmarkt van Europa in Zagreb gaan.

5. New York

Een stuk verder dan London en ook een stukje duurder, maar als je een groter budget hebt dan is New York een mooie bestemming. Het hele jaar door is het leuk om New York te bezoeken, maar rond de feestdagen is het extra bijzonder. Er zijn kerstmarktjes, schaatsbanen en er staan overal kerstbomen. New York is the place to be met de feestdagen.

Dit zijn vijf steden die geschikt zijn voor een citytrip met Kerst, ze zijn allemaal erg leuk om te bezoeken. Het belangrijkste is dat er een kerstsfeer hangt en dat is bij de bovenstaande steden zeker het geval! Heb jij al plannen gemaakt?

More Stories
Met deze telefoonhoesjes steel je de show!