Naar Londen met de feestdagen? Koop een Oyster card!

Londen heeft net als Parijs met de feestdagen die gezellige sfeer die je alleen in films ziet. High tea bij Harrods, wandelend door Oxford street richting Hyde park naar het bruisende Camden, het pittoreske Notting Hill (bekend van de gelijknamige film met Julia Roberts en Hugh Grant) of the changing of the guards bij Buckingham palace. Alles in Londen in december ademt die gezellige kerstsfeer zoals je die voelt in de ultieme Christmas movie Love Actually.

Londen is groot, heel groot!

Het enige probleem met Londen is dat het zo groot is. Ruim zes keer zo groot als Amsterdam en met tien keer zoveel inwoners ben je aangewezen op het openbaar vervoer of taxi’s. Dat laatste heeft ook zijn charme maar is wel prijzig. Veel voordeliger is het dan ook met “the Tube” (metro) te gaan.

The London Underground is een netwerk van meerdere “lines” waarmee je in no time heel Londen doorkruist. Je kunt losse tickets kopen en er zijn ook dagkaarten maar het meest efficiënte is toch de Oyster card die je online kunt bestellen. Net zo makkelijk is het om deze bij aankomst op London Gatwick uit één van de vele automaten te trekken én gelijk te gebruiken in de trein naar London Victoria.

Hoe werkt een Oyster card?

Een Oyster card maakt het reizen in Londen een stuk makkelijker en het is ook een leuke memento van je trip. De Oyster card werkt net zoals een OV chipkaart, je kunt hem opladen bij iedere willekeurige ticketmachine en je kunt er ook mee met de bus en bepaalde treinen reizen binnen Londen. In de metro moet je in- en uitchecken, zoals we dat ook in Nederland kennen. In een bus of tram hoef je maar één keer in te checken bij binnenkomst. Bij het verlaten van de bus of tram hoeft dat dus niet, toch fijn om te weten.

Mocht je een tripje naar Londen in gedachten hebben tijdens de feestdagen dan wensen we je veel plezier, maak vooral gebruik van de Britse OV chipkaart en reis als een local, cheers!

More Stories
webshop-starten-tips
Tips voor het starten van een webshop