Voordelen van een vakantie met een stacaravan

Bijna de hele dag buiten in de natuur doorbrengen is een van de grootste voordelen van kamperen. Helaas is een overnachting met tent of caravan niet voor iedereen weggelegd. Een stacaravan biedt dan wellicht dé oplossing. Wil je een moderne stacaravan kopen maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Onderstaande voordelen trekken je vast over de streep.

1. Comfort

Het allergrootste voordeel van een vakantie met stacaravan is misschien wel het comfort. Eigenlijk is het een soort knus vakantiehuisje, maar dan zonder het gedoe met in- en uitchecken of personeel dat langskomt. Ook fijn: de ene stacaravan is de andere niet. Wil je bijvoorbeeld graag een airconditioner aanschaffen? Dat kan! Of heb je toch liever wat meer ruimte? Stacaravans variëren van basic tot luxe, dus is er voor ieder wat wils.

2. Privacy

We hoeven jou vast niet uit te leggen dat je in een stacaravan meer privacy hebt, dan wanneer je in een tent kampeert. Neem de proef maar eens op de som! In een tent zal het geluid veel minder goed dempen dan in een stacaravan. Niet echt ideaal voor een goede nachtrust. Bovendien beschikken de meeste stacaravans over de nodige sanitair, zodat je geen bezoek hoeft te brengen aan een gemeenschappelijk toiletgebouw.

3. Adembenemende omgeving

De meeste plekken waar je een stacaravan kwijt kunt worden omringd door schitterende natuur. Of je nu van het strand, bos of platteland houdt, je kunt altijd wel een omgeving vinden die je aanspreekt en waar je heerlijk tot rust kunt komen. Wil je liever buiten Nederland? Ook in Europese landen als Frankrijk en Duitsland kun je prima met een stacaravan op vakantie.

4. Betaalbaarder dan elk jaar op vakantie

Op vakantie gaan kost nu eenmaal vaak veel geld, daar kom je meestal niet onderuit. Maar ten opzichte van bijvoorbeeld een tweede huis is een stacaravan een stuk betaalbaarder. De exacte prijs hangt natuurlijk van heel veel factoren af. Wil je meer ruimte of luxe, dan betaal je uiteraard ook iets meer.

More Stories
Ledverlichting kopen: waar moet je op letten?